Profi modell akarsz lenni?

  • +0
  • -0
  • 0 ratings
0 ratingsX
Tetszik!Nem tetszik!
0%0%

Menő dolog lett Plus Size-nak lenni.

A média és a divat mindent megváltoztat. Nem is olyan régen még elképzelhetetlen lett volna, hogy a kifutókon megjelenjenek az olyan lányok, akik az elvártnál egy picivel több felesleget mondhattak magukénak, sőt elvárt volt a szupermodellektől, hogy az anorexiát igazolják.

Ma már egyre több helyen bukkannak fel az átlagosnál egy kicsit húsosabb modellek, és ezzel együtt egyre kevesebb az igény a soványságra. Ezen felbuzdulva, a modellek is egy kicsit lazíthatnak, nem kell a szigorú diétával megküzdeni nap mint nap,  ami így sokkal elviselhetőbbé, vagy inkább élvezhetővé teszi az életüket és a munkát is.

Több olyan modell is van, aki feladva a koplalós életmódot, inkább átváltott ebbe az “új” kategóriába. 

https://puncimokus.com/wp-content/uploads/2015/07/272717_10151187018099379_1973989016_o5-300x200.jpg

A kis plusz felett egyre nagyobb teret hódít a valóban Plus Size modellek tábora, és népszerűsége. Ennek talán az egyik oka lehet az, hogy a divat szakma ráeszmélt, hogy lényegesen több vevőt találnak, ha a piszkafa helyett a hétköznapi idomokat használják alapanyagként, hisz általánosságban az emberek több mint a felel túlsúlyos. A másik okot lehet a látványban keresni, hisz egy csont-sovány nő kicsit sem szép, ellenben a kerekded idomokkal, akiknek világszerte lelkes hívői támogatják ezt a szemléletmód váltást.

A mai napig folyik a vita arról, hogy mi a Plus Size, mi tartozik bele a kategóriába alul és felül, ki az aki valamilyen okból nem sorolható ide. A méret táblázatok csak irányt mutatnak, ám egy nő alakja nem a számoktól függ. Többen azt gondolják, hogy ez a kategória mindent befogad, de sajnos ki kell ábrándítani őket. A Plus Size mint kategória egy bizonyos (nézőpont szerint változó) méret felett kezdődik, és van egy felső határa, de a nőies forma mindvégig követelmény. A lényeg hogy a nő alakja nem lehet “torz” vagyis a lógó hájak, az idomtalan alak, már nem sorolható ide, azok már tisztán orvosi, dietétikai esetek.

Ám ami a legszembetűnőbb különbség a Plus Size modellek javára a vézna divatbemutatókkal szemben, hogy a mozgásuk sokkal lágyabb, ringóbb, és szinte mindig mosolyognak.

 


  • +0
  • -0
  • 0 ratings
0 ratingsX
Tetszik!Nem tetszik!
0%0%

Ámor Randi
Tags:
0 Comments

Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*

©2022 Puncimókus.Com 

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account