Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Pokolra a plus size-zal! Elegük van a modelleknek a címkézésből

Happy Big Boobs 1

  • +0
  • -0
  • 0 ratings
0 ratingsX
Tetszik!Nem tetszik!
0%0%

Pokolra a plus size-zal! Elegük van a modelleknek a címkézésből

Egy modell besokallt, hogy plus size-nak minősül, és kampányba kezdett a túlsúlyos megkülönböztetés ellen.

Magyarul nehéz fordítani: tükörfordításban nagyméretű modellnek kellene, de használják a túlsúlyos, illetve a molett jelzőket is az angolban plus size-ként elkönyvelt manökenekre. Az utóbbi időkben ez a kategória egyre nagyobb teret hódít a divatvilágban, hatalmas előrelépésnek számított például, hogy a Pirelli szokásos meztelenkedős naptárjában, majd a Sports Illustrated bikinis különkiadásában is szerepelt egy-egy olyan lány, akinek méretei nagyobbak a divatvilágban általánosnál. Most azonban megelégelte egy nő, hogy őt plus size-ként tartják számon. Stefanie Ferrario #droptheplus (azaz hagyd el a pluszt) címen terjeszti az igét, Instagramon pedig félmeztelenül népszerűsíti az ideát:

STEFANIA_MODEL

Fotó: Instagram / STEFANIA_MODEL

“Modell vagyok, PONT. Sajnos a modelliparban, ha az amerikai konfekcióméret szerinti 4-es nem jó rád, akkor már plus size-nak minősítenek, ezért sokszor plus size modellnek neveznek… Ezt NEM tartom megerősítőnek… NEM vagyok büszke arra, hogy plus size-nak neveznek, de arra büszke vagyok, hogy modellnek neveznek, mert ez a hivatásom”.

A 4-es konfekcióméret az európaiban a 32-34-esnek felel meg.

Nem ő az első, aki diszkriminatívnak nevezi a plus size-címkét, Twitteren Ajay Rochester is kritizálta a gyakorlatot, az ausztrál színésznő szerint a fiatal lányok gondolkodását károsítja az elnevezés. Szerintük az lenne kívánatos, hogy mindenféle méretű és formájú – és természetesen nemzetiségű – nő elfogadott legyen a modellvilágban. És ez nem is olyan távoli cél, nemrégiben az egyik legnagyobb nemzetközi modellügynökség, az IMG úgy döntött, hogy eltörlik a kategóriákat. Ivan Bart, az IMG Models igazgatóhelyettese így nyilatkozott: “Egy olyan ügynökség szeretnénk lenni, amely nem ragaszkodik a modellek korához, származásához és súlyához”.

STEFANIA_MODEL

Fotó: Instagram / STEFANIA_MODEL

A közösségi médiában a #droptheplus hashtaggel lehet csatlakozni a kampányhoz, aki pedig elég bátor, úgy mutatkozik, mint Ferrario.


  • +0
  • -0
  • 0 ratings
0 ratingsX
Tetszik!Nem tetszik!
0%0%

0 ❤️ Legyél Te az első, akinek Tetszik!
MEGOSZTOM!

Még nem szólt hozzá senki, legyél Te az első!

Mire gondolsz ezzel a cikkel kapcsolatban?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük